Laila BaggeLaila Bagge driver flera företag tillsammans med Anders Bagge och Andreas Carlsson. Bland annat musikbolaget Made in Sweden och bolagen Meriola Media group och Meriola Songs. Laila designar dessutom kläder för Rock by Sweden och har en egen smyckeskollektion för Rock by Sweden Åsitas.
CRED – Creative Destination Halland bjöd under gårdagen på lunch och inspirationsföreläsning med Laila Bagge på Campus Varberg. 100 studenter kom för att höra Laila berätta om sin resa inom musikbranschen och sina erfarenheter som entreprenör.

Redan som målmedveten 12-åring bestämde hon sig för att bli artist. Hon läste estetiska programmet på gymnasiet och därefter Musikallinjen på Balettakademin i Göteborg. Som nyutexaminerad flyttade hon till Stockholm och insåg snabbt att det var svårt att bli anställd inom musikbranschen och startade eget företag för att skapa sig jobb.

Efter en tid som sångerska och låtskrivare, med skivkontrakt i Japan och på legendariska Motown Records i USA, insåg Laila att hon egentligen passade bättre som manager och talangscout än artist. Hon satte samman popgruppen Play, som signades av Sony och sålde 1 miljon skivor i USA. Laila har också arbetat som talangscout i New York för Sony BMG i tre år.

Hennes råd till studenterna igår var att ta vara på alla möjligheter, då man aldrig vet vart de leder och att våga tänka utanför ramarna. Något som några av studenterna nappade på direkt då de överlämnade sina demos till Laila Bagge, som lovade att lyssna.

Läs mer om CRED – Creative Destination Halland