En fredag med ett tydligt internationellt inslag fick avsluta veckan. Studenterna på Campus Varberg fick nyttig information om möjligheter för praktik i USA medan Campus Varberg närvarande under uppstartsmötet för skol- och vuxenutbildningen för Erasmus+ (som är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott). 

 

Internationellt erfarenhetsutbyte i Erasmus+

Campus Varberg är en av aktörerna som samverkar i Erasmus+ där kompetensutveckling, erfarenhets- och informationsutbyte sker med kollegor i andra länder. Projektet sträcker sig till och med 31 augusti 2019 där platserna i projektet är fördelade mellan de femton deltagande kommunerna. Studenter på Campus Varberg har således möjlighet att söka pengar ur detta projekt för att göra sin praktik eller LIA utomlands.

 

Praktik i USA

På eftermiddagen gästades Campus Varberg av Ted Stübner (chef för företaget The North-West Passage i San Diego) som delade med sig av sina bästa tips och råd för hur studenter kan möjliggöra praktik i USA. Att få praktisera utomlands är någonting många studenter drömmer om. Det är trots allt en del praktiska saker som man behöver tänka på innan man kan ge sig iväg. Studenter som är iväg på praktik just nu arbetar bland annat med planering av eventkoordination och planering av Super Bowl – den världskända finalmatchen i amerikans fotboll. 

 

Läs mer om Erasmus+ här

Läs mer om The North-West Passage här