Nu är programmet klart för höstens öppna föreläsningar som Campus Varberg bedrivit sedan 2003 som lockat många nyfikna Varbergare. Föreläsningarna möjliggörs tack vare Sparbanksstiftelsen Varberg och höstterminen bjuder på fyra inspirerande föreläsare. Välkomna!

23 SEPTEMBER – LOUISE HOFFSTEN

Louise är en av landets största bluessångerskor och fick sitt genombrott i början på 1990-talet. På sin föreläsning kommer Louise tala om hur hennes liv ser ut som aktiv och folkkär artist efter att hon diganostiserats av MS för tjugo år sedan.
Biljetterna till denna föreläsning släpps torsdag 12 september klockan 18.00.

 

21 OKTOBER – PEDER LAMM

Nästan som Antikrundan, fast på Campus Varberg. Peder kommer hålla i till ett härligt antikrally där publiken bjuds in till att ta med sig spännande föremål hemifrån. Peder kommer berätta mer om föremålets ålder, användningsområde, formgivare, kulturhistoria och värde. Under föreläsningen utlovas kunskap och humor i skön förening.
Biljetterna till denna föreläsning släpps torsdag 10 oktober klockan 18.00.

 

4 NOVEMBER – FREDRIK MOBERG

Dr. Fredrik Moberg är chef för miljöorganisationen Albaeco samt forskare och kommunikationsrådgivare på Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet. Som forskare är han väl insatt i de påfrestningar vi utsätter planeten för. Som forskare brinner han för hur vi gör miljö och hållbar utveckling till mer av en möjlighet än ett dåligt samvete. Det och mycket annat kommer Fredrik tala om vid denna föreläsning.
Biljetterna till denna föreläsning släpps torsdag 24 oktober klockan 18.00.

 

18 NOVEMBER – NAHID PERSSON

Nahid är en av landets främsta dokumentärfilmare, Guldbaggebelönad regissör och producent. Hon har genomgående i sin karriär använd sig av "kameran som vapen" och 2018 uppmärksammades hon med den egenproducerade och omdiskuterade dokumentären Anders, jag och hans 23 andra kvinnor.
Biljetterna till denna föreläsning släpps torsdag 7 november klockan 18.00.

 

BILJETTBOKNING OCH INFORMATION
Föreläsningarna är öppna för alla och helt kostnadsfria. Du kan boka max 2 biljetter per person. Biljetterna bokar du enkelt på vår webbsida www.campus.varberg.se/oppna. Skulle du få förhinder och inte kan dyka upp på föreläsningen uppskattar vi om du meddelar oss så snart som möjligt.

KONTAKT
Maria Narevik
Kommunikatör och ansvarig för de öppna föreläsningarna
0766 08 43 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.