Det råder examensstämning på Campus Varberg och avslutningshögtiderna avlöser varandra i sommarvärmen.

Några klasser har redan examinerats och firats med tårta, blommor och tal medan andra gör sina sista moment innan de får sina examensbevis och tar klivet ut i arbetslivet.

Glädjande är att så många går direkt till jobb.

– Bland de yrkeshögskoleutbildningar som examinerats har samtliga Elkonstruktörer, Komposittekniker, Byggtekniker och Drifttekniker inom biogas och vattenrening fått jobb. Och för övriga yrkeshögskoleutbildningar som examineras framöver ser det också bra ut, säger Martina Bengtsson, utbildningssamordnare för Yh-utbildningarna på Campus Varberg.

Också bland högskolestudenterna ser det bra ut.

– Många har jobb eller sommarjobb som väntar. Nästintill alla som examinerades på Energi- och processprogrammet i veckan går ut till relevanta visstidsanställningar eller sommarjobb med goda chanser till förlängning. Energiekonomerna ser också ut att gå en ljus framtid till mötes då flera går direkt till jobb.

– Andra väljer att läsa vidare. Många av butikschefsstudenterna planerar att läsa vidare på Handels i Göteborg så att de får en kandidatexamen, säger Birgitta Lennermo, utbildningssamordnare på Campus Varberg.

Vi på Campus Varberg önskar alla studenter lycka till i framtiden!