Lördag den 28 maj går Stadsjakten av stapeln i Varberg. Studenterna på Event Management -15 har arbetat skarpt med eventet. Vi ställde 5 snabba frågor till Sandra Johnsson som är en av de studenter som är med och anordnar Stadsjakten.

Namn: Sandra Johnsson.

Utbildning: Event Management -15. 


1) Varför valde du att studera Event Managementprogrammet?

Jag studerade textil och konfektion på gymnasiet och kände att jag ville kunna kombinera den branschen med en annan. Eftersom modeindustrin har många olika typer av event kändes detta program som ett bra komplement.

2) Vad är Stadsjakten?

Stadsjakten är en lagtävling, som är amazing-race inspirerad, och efter att ha arrangerats 3 år i Göteborg, kommer nu evenemanget till Varberg. Lagen ska med hjälp av ledtrådar hitta olika platser i Varberg och där utföra en aktivitet. 

3) Vad har er roll varit i arbetet med Stadsjakten?

Cirka 30 studenter från Event Management 2015 har, i en kurs, fått i uppdrag av huvudarrangörerna att anordna expansionen av Stadsjakten till Varberg. Vi har varit 5 olika projektgrupper som har fått ganska fria händer och fått använda vår kreativitet. De olika projektgrupperna är logistik, sponsring, marknadsföring, aktivitet samt uppvärmning/efterfest.

4) Vad har du lärt dig av att skarpt jobba med ett event?

A och o är att börja i god tid, att utarbeta en projektplan med delmål samt hur viktigt det är med tydliga ansvarsområden. 

5) Vad ska du/ni göra på lördagkväll när ni är färdiga?

Jag ska fira min mammas födelsedag och resten av gänget ska förmodligen hänga på festivalen Carpet Ride, som anordnas av andra "eventare" i vår klass. Utvärdering av eventet får vänta till veckan efter.