Den sista tidens långa examenssvit på Campus Varberg fortsatte idag när turen kom till elkonstruktörerna. Den allra första kullen på denna yrkeshögskoleutbildning tog idag emot sina examensbevis.

Det är många som söker till utbildningen till elkonstruktör på Campus Varberg och idag var det dags för den första kullen att sätta punkt för två års studier. Eftersom många i klassen redan fått jobb hade Mikael Persmark, utbildningsansvarig, anledning att nämna många företag under avslutningsceremonin.

Det var en stolt Gert Bengtsson, ordförande i utbildningens ledningsgrupp, som deltog under avslutningen. Som vd för det egna företaget Effekt, grundat 1987, såg han behovet av kompetens både i den egna verksamheten och i branschen i övrigt, och idén om en ny utbildning såg dagens ljus för ungefär sex år sedan. Idén knådades och processen ledde så småningom fram till att denna nya utbildning inom Yrkeshögskolan på Campus Varberg kunde dra igång på hösten 2010.

En av de nyblivna elkonstruktörerna har varit på just Effekt under sina tre LIA-perioder – "Lärande i arbete" – och lämnar nu Campus Varberg för att börja som anställd på samma företag, som därmed kommer att ha 44 anställda.