Vinnarna av Experts in teams 2016 Foto: Business Academy Aarhus

Erik Särman, student vid event managementutbildningen på Campus Varberg, var en av de studenter som var med och tog hemma första pris på innovationstävlingen ”Experts in teams” vid danska Business Academy Aarhus.

Tillsammans med studenter från Danmark, Slovakien, Polen och USA arbetade Erik under tävlingen med ett case för företaget CoastZone som jobbar med teamutveckling och teambuilding i Danmark.

Martin Lotzhat, account manager på CoastZone var mycket imponerad över studenternas insatser: – It is very impressive, the students managed a lot in just three days. I am looking forward to further developing the concept in collaboration with the group.

Erik Särman kommer att tillsammans med de andra deltagarna i gruppen att besöka CoastZone I danska Tørring för att pitcha och demonstrera sitt koncept.

Återkommande innovationstävling

Experts in Teams är ett återkommande innovationsevent där deltagarna jobbar med case från olika mikrobolag. I år var det 12 case från 12 olika bolag. Varje case delades sedan upp i sex grupper med 6–7 deltagare i varje grupp (totalt 72 grupper). Studenterna gick sedan igenom hela processen från att definiera utmaningen, idégenerera, utveckla en lösning till att pitcha den.

Syftet med Experts in teams är att hjälpa mindre företag i deras utveckling samt att träna studenter på att arbeta i tvärdisciplinära teams, innovationsprocesser och interkulturella möten. Utöver att jobba renodlat med de olika uppdragen består Experts in teams av korta föreläsningar och grupparbeten för de 450 studenterna.

Campus Varbergs deltagandet möjliggjordes genom Alexandersoninstutet och det interregionala EU-projektet Innomatch.

Läs mer om Experts in teams

Läs mer om Alexandersoninstitutet och projektet Innomatch

Läs mer om CoastZone