I år startade yrkeshögskoleutbildningen Solenergiprojektör på Campus Varberg och studenterna vid utbildningen fick möjlighet att närvara på Svenska Solelmässan på Uppsala Konsert & Kongress.

Mässan är en av Sveriges största mötesplatser inom sol-, vind- och energiteknik. Under tisdagen träffades företag och branschkollegor under en heldag för att samverka och inspireras av varandra.

 

Svenska Solelmässan växer år för år och i år hade mässan publikrekord.

– Det är femte året i rad som mässan anordnas och vi arrangörer är jättenöjda med dagen. Det har varit någonstans mellan 850-900 personer i lokalen så det är nytt deltagarrekord, säger Sofie Orvestedt som är projektledare på Solelmässan och arbetar på Energikontoret i Mälardalen (som är en av mässans huvudarrangörer). 

Studenterna och blivande energiprojektörer botaniserade bland en rad olika utställare där de bland annat kunde ta del av solceller, verktyg som mäter energinivån i hemmet och även ta en åktur med olika elfordon. Utöver utställararean hölls två parallella seminariespår om forskning, utveckling och solenergiprojekt. 

– Vi är väldigt tacksamma över att ha fått den här möjligheten att få besöka mässan genom Campus Varberg. Vi har fått träffa många branschkollegor och arbetsgivare, säger studenterna Thobias Larsson och Efaim Pettersson.