För tredje året arrangerades idag Campus Varbergs utbildningsmässa. Högskolor och universitet fanns på plats, men även folkhögskolor, yrkehögskolearrangörer, utlandsarrangörer och arbetsgivare fanns representerade för att möta besökare och svara på frågor. 

Cirka 1500 besökare fanns på plats för att få information och svar på frågor. Många passade på att göra Studie- och karriärcentrums intressetest. Testet har varit ett populärt inslag alla år. Det visar vilka egenskaper och kompetenser du har och ser om det stämmer överens med dina studieplaner. För många öppnar det upp ögonen för helt nya områden och utbildningar som de inte tänkt på tidigare och för de som är osäkra på vad de vill kan det hjälpa dem att komma vidare och vägleda dem i sina val. 

Förutom utbildningsarrangörer fanns även arbetsgivare som Region Halland, Försvarsmakten, Polisen och Räddningstjänsten på plats och kunde svara på frågor om sina yrken och de utbildningar som finns att välja bland. 

Emma Hellberg, projektledare för utbildningsmässan var nöjd. 

– Vi har haft nöjda utställare och en bra upplsutning av intresserade besökare. Det känns som att det funnits något för alla. Vissa besökare samlar på sig information och undersöker många alternativ medan vissa har en ganska klar bild över vad de vill studera och uppskattar då att få prata med studenter och utställare från skolorna innan de bestämmer sig.