Kadim AkcaStudentföreningen WEST arrangerar nästa vecka den årliga Wårveckan med aktiviteter för studenterna. Men redan denna vecka arrangeras för första gången "Pre wårveckan", en förvecka med inspiration och föreläsningar där alla är välkomna.

– Med Pre wårveckan vill vi i studentföreningen WEST bredda vår verksamhet och hitta mötesplatser för studenter, skola och näringsliv, berättar Johannes Karlsson, ordförande i WEST. Det är första året vi testar detta och har valt att satsa på att få hit bra och intressanta föreläsare.

Idag föreläste Lena Mossberg, professor i marknadsföring vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet om upplevelser och evenemang. Senare på eftermiddagen delade entreprenören Kadim Akca (på bild ovan) med sig av sin fantastiska historia. Han kom till Sverige 1970 från Turkiet, bodde på en parkbänk och hade varken pengar eller språket. Idag är han mångmiljonär. Med boken "Tänk som en turk" vill han inspirera entreprenörer att göra mer lönsamma affärer genom att tänka mer turkiskt.

Förveckan avslutas på lördag med golfturneringen Swårslaget.

– Det är en golfturnering både för proffs och för de som aldrig spelat tidigare. För 40 kronor ingår resa, lån av klubbor och greenfee. Dessutom finns massvis av fina priser att vinna, berättar Johannes.

Wårveckan invigs sedan på tisdag i nästa vecka med Westival på Campus. Sedan följer en rad olika aktiviteter under veckan med bland annat pingis, grillfest, brännboll, olika tävlingar och strandtåget till Apelviken. Veckan avslutas med sittning på Societén på lördagen.

Mer information om Wårveckan och de olika aktiviteterna hittar du här.