Katarina Blom

Katarina Blom

»Tillsammans-effekten – hur relationer stärker vår hälsa, lycka och motståndskraft«

Kost, träning och sömn har länge varit grunden för god hälsa. Mer och mer forskning pekar på att goda sociala relationer kan vara avgörande för att vi ska må bra och leva länge. Om relationer var en aktie, stiger den i värde ju äldre vi blir. Relationer är viktiga för allas hälsa, de blir extra värdefulla på ålderns höst. I den här föreläsningen får vi svar på varför det är svårt att vara lycklig och nöjd trots att vi har det bra och varför relationer kan vara bland det viktigaste vi kan engagera oss i för att stärka vårat mående, både fysiskt och mentalt.

Katarina Blom är legitimerad psykolog och kallas Sveriges första lyckopsykolog. Hon har skrivit flera böcker om positiv psykologi – vetenskapen bakom mänskligt välbefinnande. Hennes TEDx Talks-föreläsning You don't find happiness, you create it har miljontals visningar världen över.

Välkommen att ställa frågor och lyssna till Katarina Blom!

INFORMATION

Campus Varbergs föreläsningsserie Öppna föreläsningar kommer under rådande pandemi hållas digitalt. Anmälan till föreläsningen öppnar 22 mars och det finns möjlighet att anmäla sig till föreläsningarna fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Föreläsningen kommer ske via Zoom. Innan föreläsningen startar kommer du få instruktioner samt Zoom-länk skickat till den e-post du angav vid registrering. Dubbelkolla att du skrivit in rätt mailadress samt skräpinkorgen om du inte fått ett bekräftelsemail i din inkorg. 

Vid frågor, kontakta Ida Thomsson, ida.thomsson@alexandersoninstitutet.se