Klockan 07.30 den 25 juni startar 2012-års Frukostakademi och först ut av sommarens 15 föreläsare är docent Thord Erasmie som pratar om Den underbara kurvan - Kroppslängd, personlighet och intelligens. Övriga föreläsare är bland andra journalisten Ginna Lindberg, professor emeritus Eva Österberg och skådespelare Johan Svensson. 

Frukostakademin startar direkt efter midsommar och under följande tre veckor är det olika föreläsare varje vardag. Det kan vara skådespelare, idrottsmän, läkare, företagare, beteendevetare, ja spännvidden är stor. De älskar sitt ämne och är duktiga på att förmedla och engagera. Klockan 07.30 öppnas dörrarna för frukost. En timme senare börjar föredraget som håller på till cirka 09.15. Är det vackert väder sitter vi ute, är det sämre väder sitter vi inomhus i Campus Varbergs härliga lokaler.

Campus Varberg driver Frukostakademin tillsammans med Kultur & Fritid i Varbergs kommun. Region Halland är med och stöttar arrangemanget. Frukostakademin startade sommaren 2004 med succé. Fortfarande har Bengan Johansson, förre handbollstränaren, toppnoteringen med nära 400 gäster.

Läs mer och se hela sommarens program på www.frukostakademin.se