Öppen innovation och kreativa lösningar på lokala utmaningar – var med och tävla mot danska studenter om den bästa lösningen.

BAKGRUND

Den 29 september öppnar webbportalen VIA Connect upp för dig som student att vara med och tävla om den bästa lösningen för Krögarföreningen i Varbergs utmaning att anställa och behålla restaurangpersonal.

Genom öppen innovation på innovationsportalen Via Connect tävlar du mot andra svenska och danska team. En jury kommer att utse den bästa lösningen.

CASE

Krögarföreningen i Varberg är en sammanslutning av 35 restauranger och pubar vars syfte är att stärka restaurangbranschen i Varberg genom samarbete och omvärldsbevakning. En stor gemensam utmaning för medlemmarna är att hitta bra anställningsformer för personalen och de söker nu nya kreativa lösningar för flexibla och/eller delade anställningar. Lösningen ska ta hänsyn till säsongsarbete och turistindustrin i Varberg och dess omgivning.

Föreningens utmaning består av att varje enskild medlem har svårt att erbjuda heltidsjobb, såvida inte två eller fler medlemmar delar en anställd. Ytterligare en utmaning är att det är svårt att hitta boende i Varberg, speciellt under sommaren. Även om medlemmarna kan attrahera arbetskraft så har personalen svårt att hitta boende.

Tävlingen kommer att pågå från den 29 september till 28 november då en lösning på caset tas fram och skickas in. Därefter kommer en jury utse de bidrag som går vidare i tävlingen. Under tävlingens gång kommer det att finnas möjlighet till coaching och fysiska lokaler i anslutning till Campus Varberg för att arbeta med casen. De lag som deltar kommer att arbeta fram en lösning på caset med utgångspunkt i nedanstående frågor:

  1. Hur kan en förening attrahera, anställa och behålla flexibel arbetskraft?
  2. Hur kan de kommunicera arbets-/livsflexibiliteten i och utanför Varberg till säsongsanställda?
  3. Hur kan medlemmar i föreningen dela arbetskraft och anställda mellan dem?
  4. Hur kan den gemensamma arbetskraften organiseras?
  5. Vilken typ av kompetensutveckling behöver föreningen erbjuda millenials? Hur kan det organiseras?
  6. Vad för incitament är attraktiva för millenials?
  7. Hur kan föreningen behålla kompetens och anställa över tid?
  8. Vad för slags kreativa boendelösningar på lång sikt kan du komma på?

TÄVLINGEN

Anmälan: Användarnamn och lösenord får du genom att att kontakta, Antoniya Doneva, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Startdatum: 29 september.

Inlämning: senast 28 november via www.viaconnect.dk

Språk: Engelska

Frågor: Johannes Karlsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0729-82 04 95.