Ulf Ellervik

Ulf Ellervik

»Konsten att njuta av kemi«

Varför kan inte en förälskelse vara livet ut? Varför njuter vi av mat? Vad händer med oss när vi blir deprimerade?

Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet, han brinner för att på ett populärvetenskapligt sätt sprida sitt intresse för kemi till allmänheten. Som föreläsare lyckas Ulf med konststycket att göra kemi till en ren njutning när han på ett underhållande sätt talar om bland annat matens, dofternas och kärlekens kemi. Han pratar även om hur kemin i våra kroppar påverkar liv, död, åldrande, och mycket mer. Följ med Ulf på denna fascinerande resa genom kemins underbara värld. Han förklarar även varför ost och vin är så vansinnigt gott tillsammans.

 

INFORMATION OM BOKNING
Föreläsningen hålls på plats på Campus Varberg. Se till att vara på plats i god tid innan föreläsningen startar. För att släppas in behöver du berätta vilken e-postadress du uppgav i samband med anmälan. Biljetterna släpptes onsdag 25 oktober klockan 12.00 och det finns möjlighet att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Obs! Max två bokade platser per sällskap. Fler bokade platser i samma namn kommer raderas.

Är föreläsningen fullbokad kan du skriva upp dig på vår reservlista för öppna föreläsningar. Har du frågor eller behöver lämna återbud? Välkommen att kontakta vår event manager Katie Walter.

Med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg.