Jubileum: Campus Varberg firar 20 år! 25 maj

Jubileum: Campus Varberg firar 20 år! 25 maj

Välkommen till jubileumsfirande på Campus Varberg! Nu firar vi åren som gått och blickar framåt: Vad vet vi om framtidens lärande, behov och utveckling? Hur kan kvarteret Campus Varberg fungera som en innovationsmotor i norra Halland?

Campus Varberg har sedan starten år 2003 varit en viktig del av kompetensförsörjningen och kompetensutvecklingen i Västsverige. Genom våra efterfrågade utbildningar har vi under 20 år utvecklats till Hallands största yrkeshögskola och flera högskolor har valt att förlägga utbildning här.

Under förmiddagen bjuder vi på intressanta och inspirerande föreläsningar och samtal.

campus20ar 2x

PROGRAM

09.30 inleder vi med mingel och drar igång förmiddagens program klockan 10.00.

Livslångt lärande
Kristina Björn, senior projektledare och utbildningsstrateg på forskningsinstitutet RISE, delar med sig av forskning, insikter och reflektioner kring lärandets betydelse för samhälle och individ i en digital tid.

Lärcentra för ett starkare näringsliv
Rasmus Flick, projektutvecklare inom kompetensförsörjning på Västsvenska Handelskammaren, berättar om behoven hos näringslivet i Västsverige. Han pratar om hur ett lärcentra kan bidra för att skapa en miljö som främjar attraktivitet och konkurrenskraft i regionen.

En långsiktig investering i innovation
Magnus Adenskog, samverkansansvarig och projektledare på utvecklingsenheten på Campus Helsingborg, Lunds universitet, berättar om hur han till vardags skapar nya innovationsprojekt med forskare och det omgivande samhället. Han bjuder på erfarenheter och lärdomar att ta med sig för att utveckla Campus Varberg till en innovationsmotor i norra Halland.

Möjligheter framåt
Filip Zackrisson (Ordförande Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Varbergs kommun), Sara Ågärd (HR-chef Södra Cell Värö), Jonas Gabrielsson (professor Högskolan Halmstad) och Ann-Mari Bartholdsson (chef för regional utveckling Region Halland) samtalar kring och skickar med sina önskemål för Campus Varbergs utveckling.

Lunch med tal och firande börjar senast 12.30 och jubileumsdagen avslutas senast 14.00.

ANMÄLAN

Anmälan för den här aktiviteten är stängd.

Kontakt

Har du frågor om eventet? Kontakta kajsa.urge@campus.varberg.se.