Robert Karjel

Robert Karjel

»Krishantering«

När världen tycks falla omkring en – hur sorterar man i huvudsak och bisak? Om man bättre vill förbereda sig inför nästa gång men vet inte vilken slags kris det kommer vara, hur gör man då? Robert Karjel deltog i räddningsinsatsen under Estonia-katastrofen, han har lett en helikopterdivision i Adenviken för att bekämpa pirater och han har dessutom byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afghanistan, på uppdrag av FN och EU. 

Jag har varit med om saker i mitt yrkesliv som få andra får uppleva. Min mission nu är att berätta. Jag vill få människor att förstå att vi inte längre kan ducka för verkligheten. Vi är en del av världen. Mitt mål är att berätta underhållande men också att diskutera de stora frågorna: vad händer om politikerna inte vågar fatta nödvändiga beslut? Vilket moraliskt ansvar har individen? Vad är vi som nation ytters beredda att försvara? Och vad är demokratin värd?

Även om vi inte kan förutse när det oförutsedda inträffar. Går det att förbereda sig inför det?

 

INFORMATION OM BOKNING
Föreläsningen hålls på plats på Campus Varberg. Se till att vara på plats i god tid innan föreläsningen startar. För att släppas in behöver du berätta vilken e-postadress du uppgav i samband med anmälan. Biljetterna släpps den 1 mars klockan 15.00 och det finns möjlighet att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Obs! Max två bokade platser per sällskap. Fler bokade platser i samma namn kommer raderas.

Är föreläsningen fullbokad kan du skriva upp dig på vår reservlista för öppna föreläsningar. Har du frågor eller behöver lämna återbud? Välkommen att kontakta vår event manager Ida Thomsson.

spsvbg stod 2x