Olof Gränström

Olof Gränström

»Vad händer med omvärlden?«

Pandemin har förändrat vår värld – något som ofta hör sägas. Vad är det egentligen som hänt? Genom att visualisera data med Hans Roslings klassiska bubblor leder Olof oss genom vad som egentligen har hänt med ekonomier, handel och utsläpp. 

Med historier, visualiseringar och en stor kunskap om världen ger Olof ett globalt och historiskt perspektiv på viktiga frågor såsom hållbar utveckling, faktadrivet beslutsfattande och hur vi kommunicerar data och statistik om världen.

Olof Gränström är statsvetare, historiker och företagsekonom med bakgrund som pedagog. Han har arbetat som utbildare, organisationsutvecklare, expert för Svenska Högskolan och för stiftelsen Gapminder, som Hans Rosling grundade. Olofs mål har alltid varit att ge människor en bättre förståelse för vår omvärld och ge tips och knep inför ett livslångt lärande gällande vår ständigt föränderliga värld.

Välkommen att ställa frågor och lyssna till Olof Gränström!

 

INFORMATION

Föreläsningen hålls på plats på Campus Varberg. Se till att vara på plats i god tid innan föreläsningen startar. För att släppas in behöver du berätta vilken e-postadress du uppgav i samband med anmälan. Anmälan öppnar 23 november klockan 18.00 och det finns möjlighet att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Obs! Max två bokade platser per sällskap. Fler bokade platser i samma namn kommer raderas.

Är föreläsningen fullbokad kan du skriva upp dig på vår reservlista för öppna föreläsningar. Har du frågor eller behöver lämna återbud? Välkommen att kontakta vår event manager Ida Thomsson.