Johanna Leymann

Johanna Leymann

»Hållbart mode – vad är det?«

Är kläder ditt största intresse? Eller är det mer ett nödvändigt ont för att du inte får gå omkring naken? Oavsett, så är det vi har i garderoben något vi alla måste skapa ett tydligt förhållningssätt till. Därför är det här föreläsningen som på ett enkelt och inspirerande sätt ger dig svaren på vad som är verkligt hållbart mode – och varför det oftast är något helt annat än vad vi lärt oss att tro.

Vad ger ett plagg ett värde och är det sant att vi handlar mer för varje år? Hur fungerar egentligen modeindustrin och kan historien lära oss något? Varför måste vi snacka mer om kreativitet än konsumtion? 

Allt det här och mycket mer bjuder Johanna Leymann på i denna föreläsning som har över 15 års erferenhet av hållbart mode. Johanna står bland annat bakom böckerna Slow Fashion – din guide till hållbart och smart mode och Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga (släpptes i april 2022) samt Slowfashionpodden och instagramkontot @johannaleymann.se. 2019 utsågs hon till Sveriges secondhand-profil.

Välkommen att ställa frågor och lyssna till Johanna Lyemann!

Denna föreläsning arrangeras som en del i hållbarhetsveckan Green Week Varberg
 greenweek varberg cityscape green 

 

INFORMATION

Föreläsningen hålls på plats på Campus Varberg. Se till att vara på plats i god tid innan föreläsningen startar. För att släppas in behöver du berätta vilken e-postadress du uppgav i samband med anmälan. Anmälan öppnar 9 november klockan 18.00 och det finns möjlighet att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Obs! Max två bokade platser per sällskap. Fler bokade platser i samma namn kommer raderas.

Är föreläsningen fullbokad kan du skriva upp dig på vår reservlista för öppna föreläsningar. Har du frågor eller behöver lämna återbud? Välkommen att kontakta vår event manager Ida Thomsson.