Jonas Classon

Jonas Classon

»Fåglarnas värld«

Följ med den internationellt prisade fågelfotografen Jonas Classon på en rundtur i fåglarnas värld och låt dig inspireras från hans resor runt om i världen. Vi får höra Jonas starka berättelse om hur allt startade, varför han blev fågelfotograf, spännande bildprojekt, böcker och mycket annat. Vi får också lyssna till hur han lyckades ta sitt livs bästa bild en vårkväll utanför Örebro. 

Jonas Classon är född och uppvuxen i Kumla utanför Örebro, omgiven av klassiska fågelområden som Kvismaren Oset och Tysslingen. Här finner Jonas ro och återhämtning mellan sina uppdrag ute i världen. Falklandsöarna, Indien och Donaudeltat är några av de naturpärlor som han gärna återkommer till i sitt arbete med att dokumentera fåglarnas liv. Inspirationen till sina bilder får han genom att studera fåglarnas beteenden och livsmiljöer. Allt handlar om att bli ett med naturen och förutse fåglarnas rörelsemönster. Individen står i fokus i hans bilder och han jobbar ofta väldigt långa perioder med samma motiv för att komma nära. Målsättningen är att inspirera och stärka banden mellan människor och natur. 

Forutom fotograf är Jonas ambassadör för Canon och Focus Nordic.

Välkommen att ställa frågor och lyssna till Jonas Classon!

 

INFORMATION

Föreläsningen hålls på plats i Stora Hörsalen på Campus Varberg. Se till att vara på plats i god tid innan föreläsningen startar. För att släppas in behöver du berätta vilken e-postadress du uppgav i samband med anmälan. Anmälan öppnar 12 oktober klockan 18.00 och det finns möjlighet att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Obs! Max två bokade platser per sällskap. Fler bokade platser i samma namn kommer raderas.

Är föreläsningen fullbokad kan du skriva upp dig på vår reservlista för öppna föreläsningar. Har du frågor eller behöver lämna återbud? Välkommen att kontakta vår event manager Ida Thomsson.