Entreprenörskapsveckorna

Entreprenörskapsveckorna

Entreprenörskapsveckorna är tillbaka vecka 13! Tillsammans med We Are Laja, Coompanion, Drivhuset Borås och Potential.vbg presenterar Campus Varberg entreprenörskaps­veckorna – en vecka fylld av karriärsstärkande aktiviteter.


entreprenorskapsveckorna

Programpunkter

Storytelling i sociala medier i praktiken

När: Måndag 28 mars, klockan 13.00–15.00

Arrangör: We are Laja

Plats: Online via Zoom

What´s your story och hur når du ut med den? Har du en viktig berättelse om dig själv eller din verksamhet som borde få ta plats i informationsbruset?

I denna workshop får du kunskap och praktiska tips om hur du på egen hand skapar en digital strategi för ditt företag eller din personliga profil och hur du kommunicerar för att nå ut. Vi lägger tonvikten på Instagram och alla tips kan appliceras på fler sociala kanaler. Det blir mest föreläsningar och lite eget arbete. Du kommer till workshopen med ett ”case”. Antingen ett företagskonto eller ett personligt konto, på exempelvis Instagram, som du vill utveckla.

Workshopen leds av Anna och Lovisa från We are Laja som finns här för att serva alla superhjältar som har något viktigt att berätta. De har också bland annat utvecklat @roadtripisverige – en guide till Sveriges skönaste platser på Instagram, som nådde över 40 000 följare på mindre än två år. Både studenter och företag är välkomna!

Pitcha dig själv och din idé

När: Tisdag 29 mars, klockan 15.15–16.45

Arrangör: Coompanion Halland

Plats: Flexibla arean

Vill du få tips på hur du kan sälja in dig själv eller din idé så att andra förstår vilket härligt värdeerbjudande du kommer med?

Ibland kan det kännas svårt att ”pitcha” sig själv vid t.ex. en jobbintervju, inte minst när den där frågan ”varför tror du att detta är ett jobb som passar dig” dyker upp. Att komma väl förberedd och att ha en bra struktur för att lyfta fram just dina styrkor i sammanhanget, skapar trygghet. Dessutom blir det tydligare för motparten att förstå vad ditt erbjudande består av. 

På seminariet går vi igenom och testar en lättanvänd modell (NABC) som utgår ifrån motpartens behov och som hjälper dig att sortera dina argument.

Träffa Varbergs entreprenörer

När: Torsdag 31 mars, klockan 13.00–14.00

Arrangör: Potential.vbg

Plats: Flexibla arean

Här får ni möjligheten att ställa frågor till entreprenörer som har gjort en entreprenörsresa och startat, samt växlat upp sitt företag och entreprenörer som precis startat sitt företag och är på väg ut på marknaden. Lyssna till vad som varit motgångar och medgångar i deras respektive resa samt få tips och råd kring hur man kan tänka kring företagande.

Starta ett hållbart företag

När: Torsdag 31 mars, klockan 14.15–15.15

Arrangör: Drivhuset Borås

Plats: Online via Zoom (streamas även från Flexibla arean)

Att hållbarhet är viktigt har inte undgått någon. Hållbarhet är nyckeln till framgångsrikt entreprenörskap. Lyssna till när vi på Drivhuset berättar om hur ni kan starta upp och driva hållbara och framgångsrika företag. 

Återbud

Har du anmält dig men fått förhinder? Vänligen kontakta ida.thomsson@campus.varberg.se för att lämna återbud!

Logotyper för Interreg ÖKS, Scandinavian Growth Creators, Campus Varberg, We Are Laja, Drivhuset, Coompanion och Potential vbg.

Entreprenörskapsveckorna är en aktivitet som finansieras med stöd av Interreg ÖKS genom projektet Scandinavian Growth Creators vid Alexandersoninstitutet.