Entreprenörskapsveckorna

Entreprenörskapsveckorna

Tillsammans med We Are Laja, Coompanion, Drivhuset Borås och Potential.vbg presenterar Campus Varberg entreprenörskapsveckorna – en vecka fylld av karriärsstärkande aktiviteter. Med reservation för ändringar.


Programpunkter

Så lyckas du med att marknadsföra din idé på bästa sätt!

När: Tisdag 25 januari, klockan 13.00–15.00

Var: Digitalt via Zoom

Arrangör: Drivhuset Borås

Under två timmar kommer vi se till att inspirera er till att våga följa och satsa på era drömmar om att starta eget. Vi kommer dessutom prata om ett ämne som är ytterst viktig för att lyckas med att driva eget: nämligen marknadsföring och sälj.

Entreprenörsmöte

När: Tisdag 25 januari, klockan 15.15–16.15

Var: Digitalt via Zoom

Arrangör: Potential.vbg

Vi intervjuar entreprenörer som redan genomfört eller är i sin tillväxtresa. Här får du möjlighet att ställa frågor till entreprenörerna och höra hur de gått tillväga i sina respektive resor. De ger även tips och råd om hur man kan gå tillväga för att växla upp från det läge man är med sin idé i dagsläget.

Starta eget företag

När: Onsdag 26 janari, klockan 15.15–16.45

Var: Digitalt via Zoom

Arrangör: Coompanion Halland

Många människor bär på både drömmar och idéer om att starta företag, men för de allra flesta stannar det på idéstadiet. Vad ska man egentligen tänka på när man vill starta företag? Var ska man börja? Hur gör man och vilken hjälp kan man få? Vilka företagsformer finns det och vilken passar till vad? Vilka frågor har just du kring att starta företag? Ta gärna med dig dina frågor så ses vi digitalt och börjar bena ut ämnet!

Storytelling i sociala medier i praktiken

När: 9 februari, klockan 13.00–15.00

Var: Digitalt via Zoom

Arrangör: We Are Laja

What´s your story och hur når du ut med den? Har du en viktig berättelse om dig själv eller din verksamhet som borde få ta plats i informationsbruset? I denna workshop får du kunskap och praktiska tips om hur du på egen hand skapar en digital strategi för ditt företag eller din personliga profil och hur du kommunicerar för att nå ut. Vi lägger tonvikten på Instagram och alla tips kan appliceras på fler sociala kanaler. Det blir mest föreläsningar och lite eget arbete. Du kommer till workshopen med ett ”case”. Antingen ett företagskonto eller ett personligt konto, på exempelvis Instagram, som du vill utveckla. Workshopen leds av Anna och Lovisa från We are Laja som finns här för att serva alla superhjältar som har något viktigt att berätta. De har också bland annat utvecklat @roadtripisverige – en guide till Sveriges skönaste platser på Instagram, som nådde över 40 000 följare på mindre än två år. Både studenter och företag är välkomna!

Återbud

Har du anmält dig men fått förhinder? Vänligen kontakta ida.thomsson@campus.varberg.se för att lämna återbud!

Logotyper för Interreg ÖKS, Scandinavian Growth Creators, Campus Varberg, We Are Laja, Drivhuset, Coompanion och Potential vbg.

Entreprenörskapsveckorna är en aktivitet som finansieras med stöd av Interreg ÖKS genom projektet Scandinavian Growth Creators vid Alexandersoninstitutet.