Green Week Varberg

Green Week Varberg

Den 29 november till 3 december pågår Green Week Varberg 2021. Sedan början av 2017 har Peder Skrivares skola i Varberg aktivt jobbat för att cirkulär ekonomi ska bli ett fokusområde för skolan. Genom detta arbete vill PS-skolan förbereda eleverna för framtiden samt ta en position som ett smart, kreativt och ledande gymnasium. Sjikab vill också bidra till utveckling inom närigsliv och offentlig förvaltning. 


Tisdagen den 30 november arrangeras två evenemang på Campus Varberg med temat Klimatsmarta bygglösningar som riktar sig till PS-skolans byggprogram och Campus Varbergs byggingenjörsutbildning.

Hanna Ljungstedt från Göteborgs Stad kommer berätta om arbetet med byggprojektet Hoppet – en förskola som är byggd med så lågt klimatavtryck som möjligt. Anders Carlsson från Derome berättar om Deromes utvecklingsprojekt inom bostäder och byggnader där Hoppet är ett av dessa som bryter barriärer. I andra passet håller Urban Blomster (marknadschef för Byggsystem på Södra Skogsägarna) en presentation om boendelösningar som möjliggör ett cirkulärt samhälle.

Anmälan till Klimatsmarta lösningar pass 1

Anmälan till Klimatsmarta lösningar pass 2 

klimatsmarta bygg talare hanna anders

Hanna Ljungstedt och Anders Carlsson

Deltagandet är kostnadsfritt. För veckans program och anmälan, besök greenweekvarberg.se/program