Entreprenörskapsveckorna

Entreprenörskapsveckorna

Tillsammans med We Are Laja, Coompanion, Drivhuset Borås och Potential.vbg presenterar Campus Varberg entreprenörskapsveckorna – en vecka fylld av karriärsstärkande aktiviteter.

Programpunkter

Pitcha mig själv (eller min idé) – mitt värdeerbjudande till omvärlden!

När: Tisdag 16 november, klockan 15.00–16.00

Var: Flexibla Arean (Campus Varberg)

Arrangör: Coompanion

Vill du få tips på hur du kan sälja in dig själv eller din idé så att andra förstår vilket härligt värdeerbjudande du kommer med? Ibland kan det kännas svårt att "pitcha" sig själv vid t.ex. en jobbintervju, inte minst när den där frågan "varför tror du att detta är ett jobb som passar dig" dyker upp. Att komma väl förberedd och att ha en bra struktur för att lyfta fram just dina styrkor i sammanhanget, skapar trygghet. Dessutom blir det tydligare för motparten att förstå vad ditt erbjudande består av. På seminariet går vi igenom och testar en lättanvänd modell (NABC) som utgår ifrån motpartens behov och som hjälper dig att sortera dina argument.

Sociala medier i praktiken

När: Onsdag 17 november, klockan 13.00–15.00

Var: Flexibla Arean (Campus Varberg)

Arrangör: We Are Laja

Hur når du ut i bruset? Hur får du fler följare och stärker ditt varumärke, personligt såväl som professionellt? I denna workshop får du kunskap och praktiska tips om hur du på egen hand skapar en digital strategi för ditt företag eller din personliga profil och hur du kommunicerar för att nå ut. Vi lägger tonvikten på Instagram och alla tips kan appliceras på fler sociala kanaler. Det blir mest föreläsningar och lite eget arbete. Du kommer till workshopen med ett ”case”. Antingen ett företagskonto eller ett personligt konto, på exempelvis Instagram, som du vill utveckla. Workshopen leds av We are Laja som bland annat utvecklat @roadtripisverige – en guide till Sveriges skönaste platser på Instagram, som nådde över 40 000 följare på mindre än två år. Både studenter och företag är välkomna!

Kreativt Intraprenörskap

När: Torsdag 18 november, klockan 12.00–15.00

Var: Flexibla Arean (Campus Varberg)

Arrangör: Drivhuset Borås

Lunch (vegetarisk och laktosfri) ingår.

Att vara kreativ anses ofta vara en begåvning eller en talang. Många personer upplever en stress att plötsligt tvingas tänka kreativt i vissa situationer i arbetslivet. Vi på Drivhuset menar att kreativitet är något som vi alla kan träna upp och bli bättre på! I Kreativt Intraprenörskap blandar vi verktyg och handfasta metoder för att lära sig hur man tränar sin kreativa muskel – hjärnan. Hjärnan är plastisk vilket innebär att hjärnan är formbar och förändras genom hela livet. Med hjälp av verktyg ger vi deltagarna möjligheten att utveckla sin kreativa och entreprenöriella förmåga och sitt intraprenörskap.

Momentet består av en blandning av föreläsning och workshop, och lär ut redskap att utveckla sina kreativa förmågor och ger lärdomar kring samarbete!

Återbud

Har du anmält dig men fått förhinder? Vänligen kontakta ida.thomsson@campus.varberg.se för att lämna återbud!

 

Logotyper för Interreg ÖKS, Scandinavian Growth Creators, Campus Varberg, We Are Laja, Drivhuset, Coompanion och Potential vbg.

Entreprenörskapsveckorna är en aktivitet som finansieras med stöd av Interreg ÖKS genom projektet Scandinavian Growth Creators vid Alexandersoninstitutet.