Emma Frans

Emma Frans

FULLBOKAT

»Fakta eller trams – så påverkas vi att tro på det som inte är sant«

När alla möjliga påståenden florerat under pågående pandemi har Emma Frans hjälpt oss förstå hur fakta och påstådda fakta ska bedömas. I denna föreläsning guidar Emma oss på ett underhållande sätt och hjälper oss undvika fallgropar i en värld som är drabbad av en infodemi

Hur förhåller vi oss till influencers och vetenskapskommunikation? Hur hänger källkritik ihop med självkritik? Vad är sant, falskt eller något mittemellan? 

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska Institutet. Hon har utsetts till årets folkbildare två gånger, vunnit stora journalistpriset som "Årets röst" och kallats "roligast på Twitter". Nu är hon aktuell som ständigt efterfrågad expert, hon är programledare för Framtiden runt hörnet och i november 2020 var hon en av mottagarna av Guldörat för radioprogrammet Hjärta och Hjärna

INFORMATION
Campus Varbergs föreläsningsserie Öppna föreläsningar kommer under rådande pandemi hållas digitalt. Det finns möjlighet att anmäla sig till föreläsningarna fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt och observera att det endast finns begränsat antal platser.

Föreläsningen kommer ske via Zoom. Innan föreläsningen startar kommer du få instruktioner samt Zoom-länk skickat till den e-post du angav vid registrering. Dubbelkolla att du skrivit in rätt mailadress samt skräpinkorgen om du inte fått ett bekräftelsemail i din inkorg. 

Vid frågor, kontakta Ida Thomsson, ida.thomsson@alexandersoninstitutet.se 

 

spsvbg_stod Emma Frans - Campus Varberg