Föreläsningar på Campus under Pride Varberg

Föreläsningar på Campus under Pride Varberg

12.30
Föreläsare Michael Brown, Campus sal C303

pride 2017 brown

"Det gick så pass långt att jag inte ville leva längre. Jag levde med ett extremt självhat. Med ett självskadebeteende som tillhörde min vardag, och som ledde till ett flertal självmordsförsök. Jag försökte hålla en fasad med hjälp av lögner. Lögnerna blev ett missbruk. En dag fick jag välja. Att leva livet, eller att avsluta det. Jag är så glad att jag valde rätt. Idag lever jag ett liv som jag aldrig trott var möjligt. Som mig själv, som den jag vill vara och som den jag egentligen alltid varit. Både på insidan, och på utsidan. Men det har kostat mycket - har det varit värt det? Ja. Utan minsta tvekan."

16.00
Föreläsare Mian Lodalen, Campus sal C303

pride 2017 mian lodalen
foto: Anna-Lena Ahlström

Mian Lodalen är författare och journalist och har skrivit en rad faktaböcker och romaner med hbtq-tema. Den senaste romanen Första natten utkom 2017 liksom den i pocket nyutgivna Liten handbok i konsten att bli lesbisk. Mian var den första öppet offentliga lesbiska kvinnan i Sverige och hon introducerade ordet flata. "Regnbågsresan- Med humor och djupaste allvar tecknar Mian Lodalen en personlig resa från förbjuden kärlek i Småland på 70-talet fram till våra dagars pridefestivaler över hela Sverige. " Efter framträdandet (ca en timme) finns tid för frågor / samtal samt signering av Mians böcker för de som önskar.

17.00
Föreläsare David Zaar, Campus sal C303

pride 2017 david zaar

Föreläsaren och entreprenören David Zaar föreläser på Pride Varberg 2017. Föreläsningen belyser HBTQ, självkänsla och en del entreprenörskap. Ett starkt fokus ligger på just HBTQ men också på bisexualitet, vilket är ett begrepp som många sällan talar om. David faller för personen och inte för könet. Efter att ha blivit kränkt i flera års tid och ej mått bra ,till att idag kunna åka runt i Sverige för att inspirera andra, har varit en tuff resa. En resa som ni under Varberg Pride kommer att kunna få ta del av. Att inte få lov att vara sig själv, att bli kränkt dagligen, på gatorna i staden som han då bodde i, samt att komma ut för vänner och familj. Det stödet som David haft under tiden har varit stort, vilket även ledde till att han gick ut med sin sexualitet i media. David Zaar är en stark föreläsare, som tar föreläsningen dit han kommer. År 2016 föreläste David Zaar på Borås första pridefestival och besökte även Trelleborgs första pridefestival för att visa sitt stöd. Jag har bifogat bilder på föreläsarna.

12.30-17.00
Rullande Filmvisning av Filmen "Också människa", Campus sal C302

Film: "Likt spektrumets omfång berättar sju individer om sina vida olika bakgrunder och perspektiv som alla ändå hör hemma under samma flagga - förståelse och identitet. En ärlig ensemble-intervjufilm producerad av Ungdomsgårdarna, Varbergs Kommun, till hela världen."

 

Mer information finns på http://pridevarberg.com