Studiestöd från CSN

Har du studiestöd från CSN så får du Mecenatkortet automatiskt.

Digitalt kort direkt
Ditt digitala kort skapas automatiskt ungefär samma dag som du får din första utbetalning för terminen. Du kommer åt det då genom att skapa konto och sedan verifiera dig med Mobilt Bank-ID. Har du redan ett konto med e-postadress registrerad får du ett mail dagen efter att ditt kort skapats med en "komma igång-länk" som hjälper dig om du t.ex. inte har Mobilt Bank-ID.

Brev efter två veckor
Har Mecenat inte din e-postadress så skickar de ett brev till din hemadress med information om hur du kommer igång med det digitala kortet. Du har det i brevlådan efter ca 2 veckor.

Ej Studiestöd från CSN

Även om du inte har studiestöd så får du kortet automatiskt en bit in på terminen. Exakt när beror bl.a. på hur snabbt Campus Varberg har rapporterat in studerande till Myndigheten för yrkeshögskolan, så det sker inte direkt vid terminsstart utan kan dröja någon månad eller två. Har du ett gammalt kort från förra terminen så är det giltigt en bit in på den nya terminen, men är du ny student eller tycker att kortet dröjer kan du ansöka om ett för att slippa vänta.

Ansök om ett Mecenatkort här