Efter en lovande ungdomskarriär som friidrottare taggade Joar Rüdrich ner och började jobba på en av Sveriges roligaste teknikbutiker. Först i Falun och sedan i Uppsala. Att gå in i pappas anläggningsföretag var inte aktuellt, men det har sina fördelar att växa upp i en grävmaskin.

Han flyttade från Sigtuna till friidrottsgymnasiet i Falun redan när han var 16. Från början var det sprint, som övergick i 10-kamp och slutligen 400 meter häck. Han hade den rätta talangen, men inte den rätta kroppen. Den tog för mycket stryk.

–Ja så är det tyvärr, men nu är jag här istället och satsar på en framtid i byggbranschen. Jag har alltid gillat byggen och har vuxit upp med grävmaskiner och att snickra, så det är verkligen inte någon ny värld för mig.

Inte ny värld kanske, men nya ambitioner. Joar som är 24 år, kom in på utbildningen och flyttade hit samtidigt som hans tjej kom in på Event management.

– Jag har varit på rörlig fot ända sedan gymnasiet och tycker det är roligt att träffa nya människor och se nya miljöer. Kommer förmodligen sakna snön här nere, men ser fram emot sommaren. Det lär vara en fantastisk sommarstad. Campus är en liten skola och det är bara bra. Man lär känna folk hela tiden. Jämför med Uppsala, där jag bodde några år, där finns det hundra tusen studenter. Det är en viss skillnad.

Han går i den första gruppen som studerar till byggtekniker på Campus och snart är första terminen klar.

– Det har varit ordentligt kul. Vi är en liten klass och har blivit ett riktigt bra team som hjälper varandra när det behövs. Nu ser jag fram emot min första LIA på åtta veckor. Jag hoppas jag kommer till ett större projekt, där det händer mycket. Utbildningen är ju bred och man vill känna på så mycket som möjligt när man kan. Egentligen skulle hela praktiken på 20 veckor göras sista terminen, men det tyckte vi var fel och efter diskussioner med ledningsgruppen ändrade man sig. Snyggt lyssnat av Campus …

Joar ser fram emot att få ta större ansvar och vara med tidigt i projekten, jobba med ritningar, planering, projektstyrning. Och det får gärna vara utomlands. Och gärna spektakulära jätteprojekt.

 

Öppna föreläsningar

nyhetsbrev 300x200