Mustafa Can

Mustafa Can

Från Måndag 13 Mars 18.00 till Måndag 13 Mars 19.30

på Campus Varberg, C303 (Stora hörsalen)

Postad av Maria Narevik

Kategorier: Öppna föreläsningar

Träffar: 336


»Om kulturer, identitet, språk och svenskhet«

Tiden vi lever i präglas av ekonomisk kris, ökad polarisering och krig i Europa. Rädslans och misstänksamhetens kultur breder ut sig och i nästan varje land på kontinenten pågår en kamp om kultur och identitet som dominerar den offentliga debatten. I sin nya föreläsning tar Mustafa Can avstamp i tiden vi lever i för att utifrån personliga erfarenheter och många års resor reflektera kring frågor som bränner rakt igenom vår samtid. Varför är vi räddare än aldrig förr? Varför är ”svenskhet” och ”kulturarv” så laddade ord och vad menar vi med de begreppen? Vilka är de existentiella utmaningarna att korsa gränser och möta kulturer, normer, värderingar och konventioner? Vad är förhållandet mellan språk och makt, skam och identitet?

 

INFORMATION OM BOKNING
Föreläsningen hålls på plats på Campus Varberg. Se till att vara på plats i god tid innan föreläsningen startar. För att släppas in behöver du berätta vilken e-postadress du uppgav i samband med anmälan. Biljetterna släpps den 1 mars och det finns möjlighet att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Obs! Max två bokade platser per sällskap. Fler bokade platser i samma namn kommer raderas.

Är föreläsningen fullbokad kan du skriva upp dig på vår reservlista för öppna föreläsningar. Har du frågor eller behöver lämna återbud? Välkommen att kontakta vår event manager Ida Thomsson

 

spsvbg stod 2x