Saker och ting kan förändras väldigt fort – det vet Maria Graaf från Uppsala. Ena dagen var hon på sitt jobb i Uppsala. Nästa dag bodde hon i Varberg. Nu står Maria i den friska havsbrisen på Stora Torget och känner vinterns mjuka solstrålar i ansiktet. Hon är strax färdigbakad logistiker.

Dörren öppnas försiktigt till Marias lägenhet. Ut hoppar plötsligt Neo. Det är en mysig Welsh Corgi Cardigan med korta ben och stora lystrande öron. Han fick följa med från Uppsala till havet i väster. Han verkar trivas.  

– Ja, långa promenader med Neo är verkligen härligt. Annars är det inomhusträning som gäller för mig. Har provat på det mesta när det gäller gruppträning. Kick-box, step-up, bodypump. Bodypump är nog det jag gillar mest. Tuff styrketräning med musik är bra mycket roligare än att gå på vanligt gym, plus kondition. Som mest har det varit tre–fyra gånger i veckan, men nu har jag haft juluppehåll. Måste komma igång igen …  

Maria är en utpräglad naturmänniska som älskar djur och att vara ute i skog och mark. Det var därför hon läste naturbruksgymnasiet på Jällaskolan i Uppsala. Tanken om att jobba på lantgård fanns någonstans, men första jobbet blev istället som servicepersonal på Arlanda flygplats.  

Efter några år började Maria på Systembolaget och därefter kom hon till ett företag som tillverkar flygfraktscontainrar för temperaturkänsliga produkter, bland annat läkemedel. Receptionist, ekonomi, säljsupport – Maria avverkade den ena avdelningen efter den andra och lärde sig en hel del om företaget.  

– Jag hade hållit på och jobbat med både det ena och det andra i många år. En dag kom den där känslan smygande att jag skulle börja plugga. Men vad? Ekonomi? Logistik? När min bästa kompis ville få med mig till Varberg (hon skulle flytta hem) så hängde jag på. Det var dags för miljöombyte, så varför inte …

Campus katalog landade under Marias näsa och efter att ha läst om den ena utbildningen efter den andra fastnade hon till sist för Logistik, distribution och lager. Kanske inte så konstigt, med tanke på de jobb hon haft. Själv hade hon aldrig trott hon skulle hamna där.  

– Nu har jag dessutom träffat en fantastisk kille som numera är min sambo. Det där med att Varberg skulle bli ett tillfälligt besök är nog kört nu, säger Maria med ett stort leende på läpparna.