Sara Backenroth är på gång på riktigt nu. Hon är klar med sin utbildning till butikschef till sommaren och drömmer redan om att få testa sig själv ordentligt. Hon har jobbat både som ridlärare och skidinstruktör. Och nu ska hon bemästra konsten att vara butikschef, men valet var inte självklart.

Dialekten avslöjar direkt att Sara kommer från Göteborgstrakten någonstans. Ett medryckande skratt övergår snabbt i en intensiv berättelse om hur kul det ska bli nu när hon är färdigutbildad butikschef till sommaren 2013.  

– Det här med utmaningar ska man kanske inte förstora alltför mycket. Jag menar att vardagen hela tiden är fylld med utmaningar, om man vill … Man kan alltid göra saker bättre, snabbare, roligare. Kreativiteten och fantasin som vi har inom oss tycker om att utmanas. Har man en tråkig uppgift så finns det alltid en annan sida som är rolig. Stöter man på hinder kan man oftast ta en annan väg förbi. Jag har alltid tänkt så och nu är nästa utmaning att utveckla en butik, eller något annat och varför inte utomlands.

Sara bor idag i Göteborg, men växte upp i Billdal nära havet. Hon är en tävlingsmänniska som gillar fart och fläkt och har tagit många härliga träningsrundor hemma i Sisjöns stora friluftsområde.  

– Annars är jag är väl mest som alla andra egentligen. Tycker om att leva ett bra liv och umgås med vänner och bekanta. Förr, när jag gick på gymnasiet, så var det ridning och skidor som gällde. Jag har faktiskt varit skidinstruktör under en hel säsong i Kläppen. De senaste åren har det inte blivit så mycket av den saken, men det ska snart bli ändring på det.  

Utbildningsupplägget i Varberg är flexibelt med en blandning av streamade föreläsningar, hemarbete, grupparbete på plats och så vidare. Sara har varit på Campus tre till fyra dagar i veckan och sedan skött resten av studierna i Göteborg.  

– Jag är fantastiskt nöjd med det här. Jag har fått ett andra hem faktiskt, utan att göra mig av med det gamla. Varberg är en fin stad och ligger nära. Det var naturligt för mig att söka mig hit. Sedan tyckte jag utbildningen verkade oerhört spännande. Varenda delkurs jag såg i katalogen innehöll något som kittlade mig. Jag har ju arbetat tidigare som skidinstruktör, telefonsäljare, som vårdbiträde och på förskola. En massa olika miljöer, men mycket gemensamt av att både möta människor och nå mål. Precis som i en butik.