Växer man upp i en trakt där entreprenörskap är en dygd så kanske andra kulturer är en helt naturlig fortsättning på livsresan. Det kan bli ett riktigt stort ”event” för Emilia, även om det kanske inte är exakt förknippat med själva utbildningen hon går. Fast vem vet? Snart är det bara ett halvår dit.

Emilia Persson, är uppvuxen i det entreprenörstäta Gnosjö i Småland, där nästan varenda invånare har en koppling till något småföretag. Kanske är det därför hon alltid har tyckt att det är roligt och stimulerande att starta och driva projekt. I vilket fall blev just detta något hon fick utlopp för under gymnasiet. Sedan flyttade hon till Varberg för att studera Event Management. Det var dags för nya intryck och människor.  

– När jag fick veta lite mer om utbildningen i Event Management så visste jag direkt att detta var jag. Jag hade dessutom turen att hamna på studentkorridoren ”Längan”, där det händer mycket. Perfekt, för jag hatar att vara ensam. Där finns alltid någon att prata med och där har jag också hittat några av mina bästa vänner.  

Emilia är dessutom ordförande för studentföreningen.  

– Jag gick med i WEST ganska snart när jag kom till Varberg. Det är ju ett jättebra sätt att få nya kontakter och få engagera sig i roliga saker. Då är WEST helbra. Jag fick plats i aktivitetsgruppen och har varit med om en massa olika studentaktiviteter under året. Nu har jag fått förtroendet att vara ordförande. Det är jag jättestolt för och det passar mig väldigt bra. Men jag vill betona att vi verkligen är en sammansvetsad grupp som jobbar med mottot ”gemenskap och samarbete”. Det betyder att vi försöker skapa ett bra studentliv med varierade studentaktiviteter för Varberg är ju trots allt inte så stort.  

Det är däremot Bombay. Emilia såg faktiskt filmen Slumdog Millionaire på plats. Hon var på resa i Indien och lanseringen råkade vara samtidigt.  

– Jag älskar att resa och upptäcka andra kulturer. Just nu har jag har jag fått upp ögonen för Indien. Det är ett fantastiskt land, trots sina enorma skillnader i livsmöjligheter. Men det finns även så mycket mer att se och uppleva.  

Förmodligen väntar jag ett tag med mitt tredje år på utbildningen för att se mig om lite innan jag fortsätter. Risken finns ju att man sedan fastnar i något vansinnigt roligt eventjobb någonstans i världen. Möjligheterna är oändliga …