Stipendier

Det brukar heta att pengar inte är allt, men ibland är de faktiskt avgörande för att få till det lilla extra i tillvaron – inte minst om man är en fattig student.

Behöver du hjälp med finansiering? Tänk dig att du till exempel har ett projektarbete, en uppsats eller en uppgift som du absolut vill göra, men det fattas pengar för att slutföra med den finish och det slutresultat som du vill ha. Du har helt enkelt inte råd. Det kan handla om att besöka några företag eller åka på något studiebesök som hänger samman med din uppgift. 

Nathalie studerade butikskoncept i New York

Nathalie läste butikschefsprogrammet och fick 15 000 kronor i stipendium för att studera butikskoncept, exponeringslösningar och ekologiska produkter – i New York. Eftersom hon sa upp sig från sitt jobb för att studera och har två små barn, hade det varit svårt att ekonomiskt klara en så pass omfattande resa helt själv. – Stipendier är verkligen en möjlighet för studenter att nå sina drömmar, säger Nathalie glatt.

Du kanske har egna idéer

Du kanske ska studera en hel eller delar av en termin utomlands och behöver hjälp till finansieringen. Eller så har du egna idéer och uppslag till hur man kan utveckla eller förbättra något för dig själv och andra studenter. Eller varför inte ta initiativ till att förbättra något på Campus Varberg?

Ambitioner ska belönas, men kanske inte med pengar i sig, utan med möjligheten att genomföra något som är utvecklande och förbättrar. Då blir pengarna ett verktyg och en hjälp.

Sparbanksstiftelsen Varberg

Sparbanksstiftelsen VarbergPå Campus Varberg kan du förverkliga dina ambitioner med hjälp av våra stipendier finansierade av Sparbanksstiftelsen Varberg. Detta tycker vi är en viktig morot för våra studenter. Målet med utdelning av stipendier är att premiera en enskild student eller en grupp av studenter som är inskrivna vid Campus Varberg, och som på ett särskilt sätt visat sig vara förtjänt eller förtjänta av ett erkännande. 

Ansökan

Ansökan öppnar under vårterminen 2020. Blankett för ansökan tillsammans med personligt brev lämnas in senast den 20 april till:

Kommunikationsavdelningen
Campus Varberg
432 80 Varberg

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.