Från Onsdag 12 Oktober 2016 18.00 till Onsdag 12 Oktober 2016 20.00
på Campus Varberg
Postad av Öppna föreläsningar
Kategorier: Öppna föreläsningar
Träffar: 4448
Biljetterna till föreläsningen släpps 29 september klockan 18.00.
Under nästan ett sekel har socker varit en del av vår vardagsmat. Ann Fernholm berättar om den senaste forskningen kring socker och hur godis, läsk, kakor och bullar påverkar vår kropp. Ann Fernholm disputerade i molekylär bioteknik vid Uppsala universitet 2001, sedan dess har hon arbetet som vetenskapsjournalist. År 2010 blev hon utnämnd till årets vetenskapsjournalist efter en granskning av solkrämer. Sedan 2009 har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd, bland annat genom den uppmärksammade boken “Ett sötare blod”. Hon är även en av grundarna av Kostfonden, en ideell forskningsfond som ska stärka kostens roll i vården.