Ann Fernholm, "Ett sekel med socker – hur har det påverkat oss?"

Ann Fernholm, "Ett sekel med socker – hur har det påverkat oss?"

Från Onsdag 12 Oktober 2016 18.00 till Onsdag 12 Oktober 2016 20.00

på Campus Varberg

Postad av Öppna föreläsningar

Kategorier: Öppna föreläsningar

Träffar: 3182


Biljetterna till föreläsningen släpps 29 september klockan 18.00.

Under nästan ett sekel har socker varit en del av vår vardagsmat. Ann Fernholm berättar om den senaste forskningen kring socker och hur godis, läsk, kakor och bullar påverkar vår kropp. Ann Fernholm disputerade i molekylär bioteknik vid Uppsala universitet 2001, sedan dess har hon arbetet som vetenskapsjournalist. År 2010 blev hon utnämnd till årets vetenskapsjournalist efter en granskning av solkrämer. Sedan 2009 har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd, bland annat genom den uppmärksammade boken “Ett sötare blod”. Hon är även en av grundarna av Kostfonden, en ideell forskningsfond som ska stärka kostens roll i vården.