Ann-Christine Ruuth

Ann-Christine Ruuth

Från Måndag 15 April 18.00 till Måndag 15 April 19.30

på Campus Varberg, C303 (Stora hörsalen)

Postad av Maria Narevik

Kategorier: Öppna föreläsningar

Träffar: 2502


»Man eller kvinna och allt däremellan!«


Ann-Christine Ruuth fick många förvånade miner och bemötanden när hon bestämde sig för att fullt ut gå från att vara Åke till Ann-Christine. Som präst och kyrkoherde stack det verkligen ut bland många av hennes kollegor. Men även i resten av samhället. Att vara transperson visar sig vara något som många vet väldigt lite om. Detta vill Ann-Christine ändra på. Sanningen är att det inte är så ovanligt som man lätt kan tro. Transpersoner finns inte bara i TV och i tidningar. Det kan vara din kollega, vän eller familjemedlem. 

Ann-Christine har hållit föreläsningar över hela landet i mer än tio år med livsberättelsen som inspirerat till filmen Min pappa Marianne med Rolf Lassgård i huvudrollen. Hon har dessutom lanserat en självbiografi Jag kom inte ut, jag blev mig själv. 

Varför skrattar vi åt en karl i klänning men inte åt en kvinna i kostym? Vad innebär kön? Vad är manligt och kvinnligt? Vad innebär det att vara transperson och transvestit? Dessa frågor och fler tar Ann-Christines föreläsning upp på ett underhållande, inspirerande och inbjudande sätt.

INFORMATION OM BOKNING
Föreläsningen hålls på plats på Campus Varberg. Se till att vara på plats i god tid innan föreläsningen startar. För att släppas in behöver du berätta vilken e-postadress du uppgav i samband med anmälan. Biljetterna släpps onsdag 3 april klockan 12.00 och det finns möjlighet att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Obs! Max två bokade platser per sällskap. Fler bokade platser i samma namn kommer raderas.

Är föreläsningen fullbokad kan du skriva upp dig på vår reservlista för öppna föreläsningar när föreläsningen är fullbokad.

FRÅGOR ELLER ÅTERBUD?
Har du frågor eller behöver lämna återbud? Välkommen att skicka ett mejl till info@campus.varberg.se. Det är inte möjligt att reservera biljetter i förhand eller boka dem på något annat sätt än genom anmälan på den här sidan.

spsvbg stod 2x


Warning: Undefined array key "print" in /var/www/vhosts/campus.varberg.se/httpdocs/templates/campusvarberg2015/component.php on line 26