Anna Wåhlin

Anna Wåhlin

Från Måndag 09 Oktober 2023 18.00 till Måndag 09 Oktober 2023 19.30

på Campus Varberg, C303 (Stora hörsalen)

Postad av Anna

Kategorier: Öppna föreläsningar

Träffar: 1751


»Antarktis flytande glaciärer – ny teknik studerar gåtan under isen«

Antarktis kuster omges av flytande glaciärer, delar av inlandsisen som är påväg ut i havet och bildar enorma grottor av is. Den största flytande glaciären är lika stor som Frankrike och eftersom isen är hundratals meter tjock är det svårt att komma åt miljön under för att förstå processerna som pågår. I denna föreläsning berättar Anna om sin forskning, vilken teknik man kan använda för att utforska isgrottorna och vad forskningsrönen visar.

Anna Wåhlin är polarforskare vid Göteborgs universitet och tillhör de internationella tungviktarna inom forskningsfältet.

Poddtips! Lyssna på Naturvetarpoddens avsnitt #64 där Anna gästar. Klicka här för att komma direkt till avsnittet 

INFORMATION OM BOKNING
Föreläsningen hålls på plats på Campus Varberg. Se till att vara på plats i god tid innan föreläsningen startar. För att släppas in behöver du berätta vilken e-postadress du uppgav i samband med anmälan. Biljetterna släpps onsdag 27 september klockan 12.00 och det finns möjlighet att anmäla sig fram till klockan 16.00 på föreläsningsdagen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Obs! Max två bokade platser per sällskap. Fler bokade platser i samma namn kommer raderas.

Är föreläsningen fullbokad kan du skriva upp dig på vår reservlista för öppna föreläsningar. Har du frågor eller behöver lämna återbud? Välkommen att kontakta vår event manager Katie Walter.

Med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg.


Warning: Undefined array key "print" in /var/www/vhosts/campus.varberg.se/httpdocs/templates/campusvarberg2015/component.php on line 26