Frida Stranne

Frida Stranne

Från Måndag 14 December 2020 18.00 till Måndag 14 December 2020 19.30

på Zoom

Postad av Maria Narevik

Kategorier: Öppna föreläsningar

Träffar: 2994


»Trump eller Biden – och vad händer nu?«

USA är hårt drabbat av covid-19 pandemin och har under 2020 påfrestats inte bara av en aggressiv smittspridning till följd av viruset, utan även av en ekonomisk nedgång och social oro. Pandemin har synliggjort en rad svagheter i det amerikanska systsemet vad gäller sjukvård och ekonomiska skyddsnät som slagit extra hårt mot afroamerikaner och redan fattiga i USA. Dessutom har polariseringen förvärrats ytterligare under Trumps fyra år vid makten och läget är väldigt spänt på många sätt.

Så – hur har allt detta påverkat höstens politiska kampanjer och hur ska nästa presidentperiod hantera all den här turbulensen? Och hur kan man förklara valutgången? Det är några frågor som Frida Stranne kommer att resonera kring vid sitt föredrag. 

Frida Stranne är forskare och lektor vid Högskolan i Halmstad samt affilierad vid Svenska Institutet för Nordamerikastudier vidUppsala universitet. Senast Frida föreläste på Campus var i november 2018 där hon talade om vilka förutsättningar det dåvarande mellanårsvalets skapat för Trump. Vi är glada över att hon är tillbaka och föreläser i år. 

OBSERVERA

På grund av den rådande situationen kommer höstens öppna föreläsningar ske digitalt (via Zoom). Innan föreläsningen startar kommer du få instruktioner skickat till den e-post du angav vid registrering. 

Anmälan stänger klockan 16.00 samma dag som föreläsningen äger rum. 

Vid frågor, maila Ida Thomsson ida.thomsson@campus.varberg.se 


Warning: Undefined array key "print" in /var/www/vhosts/campus.varberg.se/httpdocs/templates/campusvarberg2015/component.php on line 26