partnerbutiker_620x320 Partnerbutiker | Samarbetsparter | Samarbeta

Till Handelsekonomiprogrammet är 30 partnerbutiker knutna. Partnerbutikerna får besök av mindre studentgrupper 2–4 gånger per år. På detta sätt får studenterna ta del av den stora erfarenhet som butikschefer ute i butikerna har, samtidigt som butikscheferna får chans att träffa nyfikna studenter som brinner för att komma ut och arbeta inom handeln. Partnerbutikerna ska vara så olika som möjligt när det gäller ägandeförhållande, storlek och bransch.

Handelsekonomiprogrammet (tidigare Butikschefsprogrammet) startade på Campus Varberg 2005 och i samband med det knöts partnerbutiker till programmet. Tanken är att studenterna ska få ta del av all den erfarenhet som butikschefer från olika typer av butiker har. I de flesta delkurser som studenterna läser gör de en större gruppuppgift där de intervjuar butikscheferna i partnerbutikerna för att se hur teorin fungerar i praktiken. Samtidigt ser de hur olika arbetet kan vara i olika typer av butiker. Till exempel kan arbetet med marknadsföring se helt annorlunda ut i en kedja jämfört med i en fristående butik.

Många av partnerbutikerna har varit med sedan programmet startade och detta har gett väldigt mycket till våra studenter. Butikscheferna får i sin tur en hel del att fundera på när studenterna ställer sina frågor men de får också ta del av det senaste som studenterna läser. De får även chans att träffa många engagerade ungdomar som väljer att satsa på butiksjobbet och som vill ha sin framtid inom handeln. Många av partnerbutikerna har även anställt studenter från Butikschefsprogrammet och idag har vi flera butikschefer bland partnerbutikerna som har gått Handelsekonomiprogrammet på Campus Varberg. Det är jätteroligt!

De stora grupparbetena där studenterna gör besök i partnerbutikerna kallas för ”Nedslag i praktiken”. Detta är en mycket viktig del i utbildningen. Dels för att studenterna får möta olika typer av butiker men också att de får träna på att arbeta med olika personer i grupp. Vid varje ny kurs byts grupperna så att alla ska få prova på att jobba tillsammans med så många som möjligt, något de sedan har nytta av när de kommer ut i arbetslivet.

Läs mer om Handelsekonomiprogrammet