grund_300x300 Grundlärarutbildning årskurs 4-6 | Högskoleprogram | Studera
Grund_22_940x440 Grundlärarutbildning årskurs 4-6 | Högskoleprogram | Studera

Fascineras du av lärande i skolan? Skulle du vilja inspirera elever till lärande i svenska, engelska och matematik? Som lärare i årskurs 4-6 blir det din uppgift att motivera eleverna till att utveckla och fördjupa sina kunskaper efter de första åren i skolan.

  Gå till ansökan

Beskrivning

INNEHÅLL I UTBILDNINGEN

I utbildningen vävs ämneskunskaper samman med didaktik och metodik – alltså kunskap om hur undervisning kan varieras för att möta elevernas behov och utveckla deras lärande. Som student har du verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ute på en skola varje termin, vilket ger dig tillfällen att pröva och utvecklas i yrkesrollen i mötet med elever. Teman som återkommer genom hela utbildningen är hållbar utveckling, inkludering, demokrati, digital kompetens, interkulturalitet och språkutvecklande undervisning i alla ämnen.

Utbildningen består till stor del av ämneskunskaper i svenska, engelska och matematik. Under en termin får du dessutom fördjupa dig i något av ämnena bild, musik, samhällsorienterade ämnen eller naturvetenskapliga ämnen och teknik.

Exempel på sådant du får lära dig i utbildningen är stödja elevers lärande i att tala, läsa och skriva, hur elever tänker kring problemlösning och olika matematiska uppgifter, och hur intressanta och utvecklande miljöer för lärande kan utvecklas. Under utbildningens gång får du själva analysera texter av olika typer, och du arbetar löpande med att utveckla din egen skriftliga och muntliga förmåga.

Inom ramen för kurserna i engelska finns möjlighet att genomföra studier i ett engelskspråkigt land, både för att fördjupa kunskaperna i engelska språket och för att studera det engelska skolsystemet. Det finns dessutom möjlighet till en utbytestermin i ett annat land under utbildningen.

UTLANDSSTUDIER

Det här programmet innehåller möjlighet till utlandsstudier.

ARBETSMARKNAD

Som grundlärare har du din arbetsplats inom de kommunala eller fristående skolorna.

UTBILDNING DIPLOMERAD INOM HÅLLBAR UTVECKLING

Vi förbereder dig för att kunna möta dagens samhällsutmaningar, dels i dina framtida professioner och dels som samhällsmedborgare. Därför är det viktigt att hållbarhetsfrågor integreras i utbildningen. Denna utbildningb innehåller en kurs som är diplomerad inom hållbar utveckling. Det innebär att kursen uppfyller fastställda kvalitetskriterier som säkerställer att hållbar utveckling är tydligt sammankopplat med kursplaner och examinationsmoment. Läs mer om hållbar utveckling inom utbildningen.

Fakta

Antal högskolepoäng: 240.

Studietakt: Helfart.

Utbildningsstart: Våren 2022.

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2 eller Engelska B, Matematik B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A.

Examen: Grundlärarexamen. 

Antal platser: 32.

Ansökan: Öppen för sen anmälan.

Mer information: www.hb.se

Kontakt

Maria Ferlin
Programansvarig Högskolan i Borås
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Håkan Persson
Utbildningssamordnare
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Utbildningen ges av akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT vid Högskolan i Borås. 
För utbildningsspecifika frågor, kontakta akademin via:

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Telefon: 033-435 4013 - telefontid varje vardag kl 10:00-12:00. 

Podd

I avsnitt 7 av Campuspodden Varberg ligger fokus på de pedagogiska utbildningarna. Vi pratar med Melker, som precis blivit färdig förskollärare. Mikaela berättar också mer om Grundlärarutbildningen årskurs 4–6 och Yrkeslärarutbildningen.

Utbildningen ges i samverkan med Högskolan i Borås.

Högskolan i Borås