Innan Coronapandemin slog till var byggbranschen hetare än någonsin och efterfrågan på elkonstruktörer var mycket stor. Egentligen har ingenting förändrats, men visst har vi ställts inför många nya krav. På WSP Elteknik har vi trots utmaningarna haft ett mycket bra 2020 och kunnat hantera situationen tack vare våra erfarna medarbetare, bra ledning och välutvecklade verktyg och rutiner.

Jag räknar med att 2021 kommer att innebära en successiv återgång till normalläget. Detta är goda nyheter för den som tänker studera till elkonstruktör på Campus Varberg. Sverige behöver många nya, hungriga elkonstruktörer. Dels för att branschen växer, dels för att du som studerar kommer ut i arbetslivet med de senaste kunskaperna och verktygen.

Jag sitter själv med i ledningsgruppen för denna utbildning sedan sex år tillbaka och kan därför lova att du får med dig den senaste kunskapen. Detta är också ett yrke som passar många och branschen ser gärna fler tjejer framför datorskärmarna, i teamen och ute i verkligheten.

Pär Ankarhamn
Gruppchef och uppdragsansvarig
WSP Elteknik