Emma Hellberg

Det kändes som om ödet hade slagit till när Emma för tre år sedan klickade sig fram steg för steg på studera.nu. Ekonomi och matte var intressant. Energiekonom, vad är det? Verkar intressant. Var går utbildningen? Varberg! Träff, sänk!

– Jag älskar Varberg. Det var därför jag blev så glatt överraskad när det visade sig att den här intressanta utbildningen fanns här, på min hemmaplan. Det hade jag aldrig trott. Och nu satt jag plötsligt på sommaren med antagningsbeskedet i handen. Tre veckor till start ...

Emma Hellberg flyttade in till Varberg från Veddige när hon var 17. Gick NV på gymnasiet och tyckte framför allt att matten och siffrorna var ett roligt kapitel.

– Men jag är inte överdrivet miljömedveten, utan nog som folk i allmänhet. Däremot har jag blivit triggad av att kunna räkna ut när det lönar sig att investera i olika typer av energislag. Den sista terminen har vi sytt ihop ekonomistyrning och finansiering och gjort investeringsbedömningar. Mycket intressant! Kurserna vi läser sista året knyter verkligen ihop säcken och jag känner att vi får nytta av kunskaperna från de tidigare åren.

Emma kom i kontakt med studentföreningen WEST och engagerade sig direkt.

– Detta är en uppmaning. Ska du studera i Varberg så gå med i WEST! Sveriges bästa studentförening. Vid de stora högskolorna träffar man mest kompisar som studerar samma sak. Här får man möjlighet att träffa människor som studerar allt från sjuksköterska till event management vilket bidrar till en härlig blandning av personligheter. Dessutom är jag kassör i styrelsen och sätter budgeten på alla festerna ;-).

Framtiden för Emma?

– Vi är energiekonomer. Det betyder först och främst att vi är fullfjädrade ekonomer. Kanske med lite extra energi förstås ... Energitekniken som vi studerar gör dessutom att vi kan analysera och utvärdera miljö- och energisatsningar ur ett krasst ekonomiskt perspektiv. Och vi kan förstå och prata med specialisterna. Detta blir allt viktigare för var dag. Både för företag och offentliga verksamheter.