Studentboende

Johannes Karlsson och några kompisar fixade en femrummare. Emilia Lundgren gjorde en intresseanmälan och fick ett rum på korridor. Det finns olika sätt att lösa sitt boende i Varberg, och det går oftast väldigt smidigt.

Vi fixade en stor 5:a i centrum

– När jag kom hit för några år sedan var det inte helt enkelt att hitta bostad. Alla kikade runt och så fick vi nys om ett hus. Huset var en temporär lösning och så dök lägenheten inne i stan upp på Blocket.

Johannes fick med sig Therese, Gustav och Andreas. I höstas dök även Frida Burlin-Lilja upp. Hon hade precis kommit in på butikschefsprogrammet.

– Jag kommer från Umeå och har jobbat i butik. Nu valde jag att studera i Varberg och det är inte så lätt att sitta 150 mil bort och fixa lägenhet. Jag hittade en annons på Blocket och skrev kort och gott – tjenare, jag vill bo med er. Efter ett telefonsamtal kändes allt OK och efter första besiktningen blev jag godkänd. Skönt!

De fem samsas om en dusch och två toaletter. Köket är stort och ger plats för var och en att sköta sig själv. Två vardagsrum underlättar det sociala samspelet.

– Nu bor vi perfekt säger alla i kör. Fem minuter från Campus och vi har till exempel en bar i samma hus. Det blir lite av en mötesplats och man träffar väldigt mycket människor, vilket är roligt.

Jag har fått ett extra liv utanför klassen

– Jag fick erbjudande om ett rum i korridor i Längan på Östergården. Jag måste säga att det gått väldigt smidigt. Jag gjorde en intresseanmälan direkt vid ansökningen i april. Sedan hörde de av sig och så var det klart. Att bo helt ensam ville jag inte göra så det var verkligen spännande att få se vilka de andra var.

Längan ligger cirka femton minuters promenad från Campus. Där finns sex korridorer i två våningar.

– Vi är sex tjejer och tre killar i en kul blandning av folk från olika utbildningar. Det tycker jag är bra. Har fått ett extra liv utanför klassen så att säga. Det går väldigt bra att samsas och vi har blivit som en riktig familj.

Vi hade Nobelfest med fina utmärkelser i december och har till exempel bakat pepparkakshus tillsammans. Och vi har säkert den renaste korridoren i området. Det låter kanske tråkigt, men vi fikar, städar och har kul tillsammans varje måndag.