anna-svensson_620x320 I sommar ska jag ta det lugnt | Högskoleprogram | Studera

Lokalerna är fräscha och fina, datorer och teknik fungerar suveränt och närheten till stan och havet är helt underbar.

– Hej, jag heter Anna och bor i Kungsbacka fyra mil från Varberg. För mig var det ett naturligt val att studera på Campus Varberg. Jag har närheten till vänner, familj och andra nätverk i Varberg.  

– Men jag hade också hört mycket gott om Campus Varberg. De är välkända för att ha bra utbildningar från olika högskolor och att människor som studerar här är nöjda över sina utbildningar och med Campus. Ska man lägga ner så mycket tid och kraft som det ändå krävs så ska det vara bra.

Bred utbildning

– Att jag valde socialpedagogik beror på att synen på människor och synen på yrkesrollen i utbildningen tilltalar mig.  

– Det är en bred utbildning jag tar del av och jag känner mig inte låst att jobba inom ett visst område efter studietiden. Självklart kommer det ha med människor att göra, men jag kan arbeta med olika inriktningar inom socialt arbete.  

– Jag tycker också att det är viktigt att kunna relatera kunskapen som man lär sig i utbildningen till kommande arbetsliv och det känns som att min högskola lägger mycket tyngd i att visa oss det redan från början. Vi har lång praktik, olika metodövningar och handledning från lärarna.  

– Programmet jag läser finns på Högskolan Väst i Trollhättan, men all utbildning sker i Varberg. Detta verkade naturligtvis lite annorlunda innan jag började, men nu tycker jag att det nästan känns som att högskolan ligger i Varberg förutom att vi läser via telebild. Samarbetet mellan Högskolan Väst och Campus fungerar bra.

–  Vad ska jag göra när jag är färdig? Det är en svår fråga. När jag sökte in på den här utbildningen visste jag precis vad jag ville jobba med, men ju mer jag läser och ju längre jag går i skolan desto mer inser jag att det finns så oerhört mycket inom socialpedagogiskt arbete som är intressant och viktigt, så jag har faktiskt ingen aning. Ännu!