Simon Okkels

När man pratar med Simon halkar snacket lätt in på fotboll. Detta är en stor del av hans liv ända sedan fotbollslekis. Att det blev just Manchester United som idolklubb får man nog skylla på Eric Cantona, som klubben faktiskt valde till århundradets spelare 2001.

– Jag heter simon och växte upp i Hunnestad en knapp mil öster om Varberg. Nu bor jag inne i Varberg och förutom studierna så lägger jag min tid på att sporta, träffa kompisar och resa. För närvarande spelar jag yttermittfältare i Grimeton i division 5, men eftersom det är uppehåll just nu så passar jag på att träna military fitness och gym.  

– Vi är ett bra kompisgäng som gillar att spela och titta på fotboll, alla är med i Svenska Supporterklubben. På det sättet kan vi fixa bra biljetter och resor till fotbollsmatcher utomlands. Vi har exempelvis varit och sett både EM i Österrike och VM i Tyskland. Det brukar vara riktigt skoj. Vi skulle ha åkt till VM i Sydafrika nu till sommaren, men Sverige kom ju tyvärr inte dit. Riktigt häftigt med stora arenor, stämning och fantastisk fotboll. Något jag kan rekommendera även för den som inte tycker om fotboll som jag.  

– Innan jag började studera på Campus så gick jag på Byggprogrammet. Jag jobbade på en bygghandel ett tag och ”halkade” sedan in på jobbet som nätverkstekniker under två år.  

– Någon gång här började jag väl fundera på att skaffa mig en utbildning för framtiden och jag hade hört mycket gott om Ringhals från mina kompisar som jobbade där. Det visade sig att Campus Varberg hade utbildningar som nästan var skräddarsydda för deras och andra större industriers behov. Tydligen så finns det ett enormt behov av process- och drifttekniker de närmaste tio åren och det känns ju skönt att veta.  

– Många kompisar jobbar skift och det tänkte jag faktiskt också göra. Kan vara skönt att komma ifrån 7 till 4-köret, som man hållit på med i flera år nu. Enda problemet är att det kan bli svårt att kombinera med fotbollen. Vi får se hur det löser sig.  

– Eftersom jag är Varbergsbo så blir kanske inte studentlivet likadant som för någon som flyttar hit helt själv. Jag har ju mina gamla vänner, familjen och fotbollen. Men jag försöker hänga med när WEST kör sina aktiviteter. Och det brukar vara riktigt kul!  

– Jag blev riktigt förvånad av hur proffsigt Campus Varberg är. Trots att jag bor i Varberg så hade jag ingen aning om att det var ett så pass stort och framåt lärcentra. Riktigt fina lokaler och många studenter och jag tror verkligen på det där med att ta fram utbildningar som stämmer med vad företagen behöver. Min utbildning är ett bra bevis på det.