Under hösten 2013 och våren 2014 kommer Campus Varberg att tillsammans med KMP+ och Alexandersoninstitutet att erbjuda Mentormaster – en tvåstegs seminarieserie i hur man designar, implementerar och driver mentorprogram!

Som projektledare och ansvarig för mentorprogram uppstår ofta många frågor kring vad som krävs för att skapa bäst förutsättningar för bra processer och möten. Frågeställningarna kan handla om hur man skall förbereda de fysiska mötena för mentorerna och adepterna, hur man kan hitta argument för att locka mentorer att ställa upp, hur man följer upp mentorskapet, hur mentorer och adepter kan utbildas, hur insatserna utvärderas och mycket mer. Seminarieserien lägger stor fokus på hur du sammanställer beslutsunderlag och ställer upp mål för utbytet inom mentorprogrammet. Du arbetar med ditt eget case, ett befintligt eller framtida mentorprogram, under de två kursdagarna. Du får möjlighet att utbyta erfarenheter med andra deltagare från olika organisationer och du lär dig de väsentligaste delarna för att lyckas driva ett kvalitativt mentorprogram.

Vår uppfattning av lärande och utveckling bygger på samma modell för lärande som mentorskapet – nämligen Kolbs modell för experiential learning. Det innebär också att seminarierna bygger på att involvera och innehåller många övningar och efterföljande reflektion för att integrera lärandet med befintlig kunskap och erfarenhet. Våra verktyg är också utformade för att skapa effektiva individuella lärprocesser där vi tillsammans skapar mening och förståelse för den situation som är i fokus.

Mentormaster vänder sig till dig som arbetar offentligt eller privat, bara det finns ett fokus på att arbeta strategiskt med mentorskap. Antalet platser är begränsat men vi hoppas skapa en mixad grupp med deltagare från olika organisationer och verksamheter. Det spelar ingen roll om du redan drivit mentorprogram i många år eller om du funderar på att göra det i framtiden. Upplägget passar alla då det är uppbyggt på generella principer och sedan diskussioner och fokus på olika case.

Anmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 20 september, uppge namn och kontaktuppgifter i din anmälan. Efter att du anmält dig kommer du även att få ett antal frågor som skall ge input till utbildningsledaren att skapa en så bra grund som möjligt för er deltagare.